Møretrygd er en kompetansebedrift med dyktige medarbeidere og utgjør det største forsikringsmiljøet i Møre og Romsdal. Selskapet har en sterk posisjon i markedet for marine forsikringer, og har en klar vekstambisjon innen landbaserte forsikringer. Selskapet har en solid kapitalbase og vi søker nå en faglig sterk CFO som vil ha en sentral rolle i selskapet.

Vi ser etter en kandidat med god forretningsforståelse, som kan jobbe aktivt inn mot det enkelte forretningsområde for å understøtte operasjon / drift. God risikoforståelse forventes ettersom dette er kjernen i selskapets virksomhet. En del av stillingen er knyttet til regnskap, regnskapsanalyse og rapportering både internt og eksternt. Forsikringsselskaper er underlagt offentlige reguleringer og oppfølging av disse vil være sentralt for rollen. CFO er ansvarlig for risikostyringsfunksjonen i selskapet, inkludert internkontroll. CFO vil også være en viktig bidragsyter i forhold til virksomhetsstyring opp imot styret. 

Hovedoppgaver:

 • Virksomhetsstyring / forretningsstøtte
 • Regnskap og rapportering
 • Strategi og forretningsutvikling
 • Forvaltning av selskapets kapitalbase
 • Ansvaret for selskapets risikofunksjon
 • Administrative oppgaver

Stillingen inngår i ledergruppen. 

Bakgrunn/Kompetanse

 • Økonomi, på bachelor eller masternivå
 • Gjerne erfaring fra forsikringsbransjen
 • Ledererfaring innen økonomi / finans
 • Forvaltning
 • Administrativ erfaring

Vi søker en initiativrik kandidat, som evner å jobbe godt både selvstendig og i team.  Du må være analytisk, strukturert og resultatorientert, og du må trives med å jobbe strategisk, samtidig som du har ha evne og interesse for å dukke ned i detaljene. Det er viktig for oss at du er opptatt av av samarbeid og kommunikasjon, og har et ønske om å være en kulturbærer i organisasjonen. 

Hvis du kan kjenne deg igjen i denne beskrivelsen og har lyst til å høre mer om selskapet og planene fremover, så hører vi gjerne fra deg!

Arbeidsgiver Møretrygd AS
Stillingstittel CFO
Søknadsfrist 10.04.2020
Arbeidssted Kongens gate 23, 6002 Ålesund

Har du spørsmål?

Irene V. Mjelde
Irene V. Mjelde Management Consultant Yapril Ålesund
Irene V. Mjelde
Irene V. Mjelde Management Consultant Yapril Ålesund
Irene V. Mjelde
Irene V. Mjelde Management Consultant Yapril Ålesund
Bjarte Vindenes
Bjarte Vindenes CEO Møretrygd AS

Møretrygd AS

Møretrygd har et godt fotfeste i markedet i regionen og utgjør det største forsikringsmiljøet på Nord-Vestlandet. Selskapet har en høy markedsandel innen marine forsikringer og har fokus på å øke særlig den landbaserte porteføljen i tiden fremover.

Møretrygd har et sterkt kundefokus, kombinert med en solid kapitalbase. Målsetningen er å utnytte dagens fundament til å utvikle selskapet innenfor alle tre forretningsområdene.

Selskapet har i dag 24 ansatte med lang erfaring innenfor forsikringsmarkedet. Dette gir et solid fundament for videre utvikling. Hovedkontoret ligger i Ålesund, men avdelingskontor i Volda og Fosnavåg. Selskapet tar hånd om alle funksjoner selv, inkludert skadeoppgjør.