Bli med på møbeleventyret!

Ekornes er Nordens største møbelprodusent med produkter som selges under merkevarene Stressless®, IMG® og Svane®. Stressless® er en av verdens mest kjente merkevarer innen møbelbransjen og et av Norges mest kjente merkevarer internasjonalt. Produktene selges globalt i over 43 ulike markeder, og gruppen har operasjonell tilstedeværelse i Norge, Litauen, Nord Amerika, Thailand og Vietnam. Ekornes har opplevd eksplosiv vekst over de siste årene, med en omsetningsvekst på 36% og økning i antall årsverk på mer enn 50% over de siste to årene.

Vi har en ambisiøs vekststrategi for selskapet fremover med målsetning om ekspandere inn i nye produktkategorier, ta nye kundesegmenter og bygge et enda mer fremoverlent og bedre Ekornes for fremtiden. For å bidra til at vi lykkes med denne reisen ønsker vi å styrke finansfunksjonen med ytterligere kapasitet innen analyse, planlegging og beslutningsstøtte. Det er denne reisen vi ønsker at DU skal bli en del av ved å forme fremtidens finansfunksjon i Ekornes!

Finance Business Partner Commercial & HQ:
En viktig del av den nye strategiske retningen for Ekornes er å bli mer kundeorientert. Denne rollen skal støtte salgsorganisasjonen og stabsfunksjonene med mer analysekapasitet, innsikt og beslutningsstøtte. Finance Business Partner Commercial & HQ vil være et knutepunkt og en viktig partner for den kommersielle virksomheten i Ekornes. Noen av de viktigste arbeidsoppgavene for denne rollen:

  • Være en finans- og forretningspartner for konsernets fire kommersielle regioner
  • Samarbeide og støtte region/marked med kommersiell analyse og prissetting
  • Ansvar for å følge opp P&L for konsernfunksjonene, herunder støtte SVP´er og gjennomføre månedlige gjennomganger og kostnadsoppfølginger
  • Følge opp og analysere salgsytelse og lønnsomhet på marked-, produkt- og kundenivå

Din arbeidshverdag:
Hos oss vil du være en del av et solid og sammensveiset kompetansemiljø, med store utviklingsmuligheter i et globalt konsern. Vi tar vare på våre ansatte og ønsker å bidra til deres utvikling. Du vil være en del av Group Controlling-teamet lokalisert på vårt hovedkontor i Sykkylven. Bor du i Oslo, men har planer om å flytte tilbake til Sunnmøre kan vi legge til rette for dette via vårt kontor i Oslo i en overgangsfase.

Hvem er du?
Vi tror at du er en proaktiv og fremoverlent team-player med kommersiell teft. Du har fokus på kompetansedeling og verdiskapning, samt ser verdien i å bygge langsiktige relasjoner. For å lykkes i rollen har du en master innen finans/økonomi og erfaring fra større konsern. Samtidig er du en dreven bruker av MS Excel og MS Powerpoint/think-cell og har gjerne kjennskap til SAP eller andre ERP-systemer.

Søknader vurderes fortløpende. 

Har du spørsmål?

Kariann Sandvik
Kariann Sandvik Managing Partner Yapril AS
Kariann Sandvik
Kariann Sandvik Managing Partner Yapril AS
Maren Øverli
Maren Øverli Management Consultant Yapril AS
Maren Øverli
Maren Øverli Management Consultant Yapril AS
Maren Øverli
Maren Øverli Management Consultant Yapril AS
Arbeidsgiver Ekornes AS
Stillingstittel Finance Business Partner Commercial & HQ
Søknadsfrist Snarest
Arbeidssted Sykkylven