Bli med på møbeleventyret!

Ekornes er Nordens største møbelprodusent med produkter som selges under merkevarene Stressless®, IMG® og Svane®. Stressless® er en av verdens mest kjente merkevarer innen møbelbransjen og et av Norges mest kjente merkevarer internasjonalt. Produktene selges globalt i over 43 ulike markeder, og gruppen har operasjonell tilstedeværelse i Norge, Litauen, Nord Amerika, Thailand og Vietnam. Ekornes har opplevd eksplosiv vekst over de siste årene, med en omsetningsvekst på 36% og økning i antall årsverk på mer enn 50% over de siste to årene.

Vi har en ambisiøs vekststrategi for selskapet fremover med målsetning om ekspandere inn i nye produktkategorier, ta nye kundesegmenter og bygge et enda mer fremoverlent og bedre Ekornes for fremtiden. For å bidra til at vi lykkes med denne reisen ønsker vi å styrke finansfunksjonen med ytterligere kapasitet innen analyse, planlegging og beslutningsstøtte. Det er denne reisen vi ønsker at DU skal bli en del av ved å forme fremtidens finansfunksjon i Ekornes!

FP&A Analyst:
Ekornes har satt ny strategisk retning gjennom nye kunde- og produktsegmenter samt operasjonell ekspansjon. Som følge av vesentlig vekst i omsetning og økt kompleksitet i selskapet, økes også kravet til langsiktig finansiell analyse og planlegging. Det er her vi trenger deg som kan skape verdi gjennom gode økonomiske analyser. Noen av de viktigste arbeidsoppgavene for denne rollen:

  • Skape datadrevet analyse for å bidra til bedre innsikt og beslutningsstøtte for ledelsen
  • Overordnet ansvar for finansiell planlegging, herunder ansvarlig for budsjettprosessen og cash flow forecasting
  • Bidra i månedlig rapportering til ledelse og styre
  • Utvikle og følge opp felles KPI’er på tvers av konsernet
  • Ad-hoc analyse og forbedringsarbeid

Din arbeidshverdag:
Hos oss vil du være en del av et solid og sammensveiset kompetansemiljø, med store utviklingsmuligheter i et globalt konsern. Vi tar vare på våre ansatte og ønsker å bidra til deres utvikling. Du vil være en del av Group Controlling-teamet lokalisert på vårt hovedkontor i Sykkylven. Bor du i Oslo, men har planer om å flytte tilbake til Sunnmøre kan vi legge til rette for dette via vårt kontor i Oslo i en overgangsfase.

Hvem er du?
Vi tror du er en nysgjerrig, analytisk og problemløsende tallknuser som liker å ta analysen hele veien. Samtidig har du en evne til å formidle faget på en forståelig måte med gode datadrevne analyser i bunn. For å kunne lykkes i rollen har du en master innen økonomi/finans og en kommersiell tilnærming. I tillegg er du en dreven bruker i MS Excel og MS Powerpoint, gjerne med kjennskap til think-cell og PowerBI. Du kan gjerne komme rett fra skolebenken eller ha noen års erfaring fra lignende rolle.

Søknader vurderes fortløpende.

Har du spørsmål?

Kariann Sandvik
Kariann Sandvik Managing Partner Yapril AS
Kariann Sandvik
Kariann Sandvik Managing Partner Yapril AS
Maren Øverli
Maren Øverli Management Consultant Yapril AS
Maren Øverli
Maren Øverli Management Consultant Yapril AS
Maren Øverli
Maren Øverli Management Consultant Yapril AS
Arbeidsgiver Ekornes AS
Stillingstittel FP&A Analyst
Søknadsfrist Snarest
Arbeidssted Sykkylven