Rekrutterings- og rådgivingsselskapet Yapril rekrutterer flinke folk til leder- og mellomlederstillinger, smale spesialiststillinger og styreverv for næringslivet langs hele kysten mellom Bergen og Trondheim. Hovedvekten av oppdragene er i Ålesunds- og Molde-regionen.

- Vi kjenner godt til kompetansebehovene innen møbelindustri, oppdrett, fornybar energi, maritim industri og reiseliv. Vi jobber tett på for at de rette kandidatene skal innta den rette stillingen hos våre kunder. Derfor pleier vi kontakter både blant unge talenter og de som har vært lenge i arbeidslivet, sier Kariann Sandvik.

Følger hele veien

Rådgiverne i Yapril blir ofte kjent med kandidatene lenge før behovet i bedriftene oppstår, og følger kandidatene og kundene gjennom rekrutteringsprosessene – gjerne ut over den gjensidige prøvetiden.

- Vi er nøye med å bli med også etter at kandidaten er på plass hos sin nye arbeidsgiver. Alt handler om kvalitet og trygghet for begge parter gjennom prosessen. Skal man for eksempel flytte hele familien sin fra et sted til et annet er dette svært viktig, sier hun. 

Denne uken skal Yapril og 100 andre utstillere på rekrutteringsmessen «Bli med hjem 2022» i Oslo for å friste kompetente folk til å bli med hjem til Møre og Romsdal. På messen henvender bedriftene seg både til nyutdannede og de som allerede er i jobb.

_AFH8040 __ Tony Hall.jpg
- Vi bygger broer der mulige arbeidsgivere og arbeidstakere kan møtes, sier Kariann Sandvik, CEO i rekrutterings- og rådgivingsselskapet Yapril. Foto: Tony Hall

Fra argentinsk fiskeri til nullutslipp i shipping

For det finnes også de som har vært en stund i arbeidslivet som kunne tenkt seg å flytte tilbake til Møre og Romsdal.

Robert Haugen er født og oppvokst i Sykkylven på Sunnmøre, men flyttet til Bærum allerede når han var 16 år for å gå på Norges Toppidrettsgymnas. Etter fullført maskiningeniørutdanning jobbet han i olje- og gassindustrien i over ni år, og de siste syv årene har han jobbet som leder i et fiskeriselskap i Argentina.

Stod foran et valg

- I fjor stod min kone og jeg foran et valg der vi vurderte om mine to barn på ni og syv år fortsatt skulle bo i Argentina, eller om vi skulle prioritere Norge og norsk skolegang. Da var det naturlig for meg å søke råd hos Yapril før jeg tok et nytt karrierevalg, sier Robert. 

IMG_20190216_145322.jpg
- I fjor stod min kone og jeg foran et valg der vi vurderte om mine to barn på ni og syv år fortsatt skulle bo i Argentina, eller om vi skulle prioritere Norge og norsk skolegang. Da var det naturlig for meg å søke råd hos Yapril før jeg tok et nytt karrierevalg, sier Robert Haugen, administrerende direktør i Hexagon Purus Maritime. Her avbildet under en argentinsk biffmiddag i familiens hage i Buenos Aires.


I 2015 kom han i kontakt med rådgiver Espen Sundgot da Yapril skulle bistå det argentinske fiskeriseselskapet Estremar med å rekruttere teknisk sjef. Haugen fikk tilbud om stillingen, og var teknisk sjef i Estremar frem til han i 2018 tok over som general manager (COO) i det samme rederiet. Som COO hadde han ansvaret for 400 ansatte fordelt på tre store fabrikktrålere og to lokasjoner i Argentina.

Et nytt skritt

Nå er Robert tilbake på Sunnmøre sammen med familien. Han er blitt administrerende direktør i Hexagon Purus Maritime, et selskap som leverer lagrings- og distribusjonsløsninger for hydrogen til det maritime markedet. Yapril var også med som rådgivere i den prosessen.

- Stillingen i Hexagon Purus Maritime var en unik mulighet til å ta et nytt skritt i karriereutviklingen min, samtidig som jeg kunne ha en sentral rolle i å bygge opp et nytt selskap fra grunnen av. Det var også en motivasjon å gå inn i en fremtidsrettet bransje med sterke eiere i ryggen, avslutter Robert Haugen. 

 

Nye muligheter?

Registrer CV

Er du på jakt etter nye jobbmuligheter? Har du ambisjoner om flere styreverv? Er du en kunnskapstørst student som tenker at verden vil få glede av potensialet ditt en gang i fremtida? Å registrere seg hos oss kan være det som endrer alt.