Yapril vokser – er du vår nye kollega?

Nå er det mange ledige stillinger, og mer krevende enn på lenge for bedriftene å få tak i de rette kandidatene. Derfor trenger også vi flere medarbeidere slik at vi kan bidra til å finne flinke folk til kundene våre, sier CEO Kariann Sandvik i rekrutterings- og rådgivingsselskapet Yapril.

Hun forteller at de har ambisjoner om å vokse i takt med et pulserende arbeidsmarked på Nord-Vestlandet. Yapril jobber hovedsakelig med maritim og marin næring, energi- og fornybar energi, og møbelindustrien. Til tross for pandemien er det fremdeles sterk vekst i disse næringene.

Hovedvekten av oppdragene våre er i Ålesunds- og Molde-regionen, men vi rekrutterer flinke folk til leder- og mellomlederstillinger, smale spesialiststillinger og styreverv for næringslivet langs hele kysten mellom Bergen og Trondheim.

Nå har selskapet selv rigget seg for ytterligere vekst, og skal ansette flere medarbeidere som vil bli med på reisen og akselerere veksten for Yapril.

Trives i rådgiverrollen

– Våre rådgivere driver rekrutteringsprosessene fra behovsanalysen til evaluering av ansettelsene. Derfor er vi på jakt etter folk med ledererfaring som trives i rådgiverrollen med direkte kontakt med eksisterende og nye kunder. Vi ønsker oss flere med høyere utdanning, gjerne innen ledelse, strategi og organisasjonsutvikling, sier Kariann Sandvik.

Lagspillere med samfunnsansvar

Yapril har som målsetting å kartlegge og rekruttere kvalifiserte kandidater med høy suksessrate.

– Vi trenger lagspillere som er trygge på seg selv, kan tenke helhetlig, og ikke minst ønsker å ta et samfunnsansvar i regionen vår. Gjennom å finne de riktige folka til riktig selskap og stilling skal vi bidra til at regionens næringsliv har videre vekst og suksess. Det er viktig med rett person på rett sted for at næringslivet skal fortsette å blomstre, sier hun.

Høy tilfangst og kvalitet

– Det har skjedd en stor utvikling på teknologisiden for å kunne spisse søk etter de rette kandidatene. Det å ta i bruk de teknologiske mulighetene for å gi oss selv og regionen et løft er veldig motiverende, sier Kristine M. Solevåg som er CTO i selskapet.

Yapril har siden oppstarten for 10 år siden fokusert på å drive rekruttering på en smartere og bedre måte, og har satt seg som mål å være best på hensiktsmessig teknologi. Kristine sier at en fremoverlent tankegang er viktig for at selskapet skal få tak i flere kvalifiserte kandidater.

– Høy tilfangst av kvalifiserte kandidater er likevel ikke nok. I tillegg til at våre rådgivere skal kunne lede kandidatene og kundene gjennom rekrutteringsprosessene på en trygg og tillitsfull måte, legger vi vekt på beste kvalitet når det gjelder system og rutiner. Det er viktig at en ny ansatt matcher selskapets kultur, og kundens krav til profil, personlighet, kjemi og motivasjon, sier Solevåg.

Høy puls i arbeidsmarkedet

Statistikk over lederstillinger på finn.no i 2021 viser en økning i antall utlyste lederstillinger, samtidig som det har vært et stort fall i visninger og antall søknadsklikk.

– Nå er det høy puls i arbeidsmarkedet. Dette gjør det enda mer krevende for bedrifter å få tak i den rette personen i viktige posisjoner, og et enda større behov for hjelp til å finne dem. Det kan være både tidkrevende og vanskelig å finne de helt rette personene til rett stilling. Å holde ut - og bruke tid på å finne rett person er likevel verdt strevet, avslutter Kariann Sandvik.

Vil du jobbe med oss?

Eller slå på tråden for en uformell prat

Kariann Sandvik
Kariann Sandvik CEO Yapril AS
Noen av bedriftene vi jobber med